Turistické vízum

Již od 2 265 Kč

Služební vízum

Již od 3 099 Kč

Levné letenky

Již od 4 777 Kč

Arrow
Arrow
Slider

víza

Vízum do USA

Znáte ty šílené nápady, kterých když se někdo chytne, vzniknou úžasné vzpomínky a skvělé zážitky? Já ano. Asi před rokem jsme seděli s kamarádem v hospodě a přemýšleli, co se bude dít o prázdninách. Zjistili jsme, že kdybychom dali všechny zkoušky na první pokus, můžeme cestovat skoro čtyři měsíce. Chce se nám trčet v ČR? – jedna z otázek, která padla ten večer asi desetkrát, po dlouhé debatě a asi pěti pivech se naše fantazie stala mnohem barevnější Petr mi řekl: ,, Zítra zjisti, jak se dá vyřídit vízum do USA.“ Po pěti pivech mě ani nenapadlo ptát se proč, a tak jsem přikývla hlavou a uznala za vhodné jít spát.

Další den ráno mi kromě bolesti hlavou proletělo pár vzpomínek mezi kterými bylo i vízum do USA. Jen tak z hecu jsem tedy ověřila, co a jak je třeba a volala Petrovi. Ten řekl, ať začnu šetřit, že koncem května vyrážíme a že se odpoledne sejdeme a řekneme si, jak vyřešíme vízum do USA. Polil mě pot, když jsem zjistila, že to asi nebude úplně hračka vízum získat. Čekal nás totiž kromě shánění různých dokumentů, vyřizování pasu a focení se také ústní pohovor.

Jedním z dokumentů, potřebných pro vyřízení víza do USA bylo potvrzení o práci, či studiu. Vzhledem k tomu, že na studium bychom asi neměli finance, sehnali jsme si práci. Každá zkušenost dobrá, a tak jsme zvolili hned první pracovní nabídku asistentů v řeznictví.

Výpis z účtu, potvrzení o zaplacení víza, preference z předchozího zaměstnání, tohle vše a ještě víc jsme s sebou vezli směr Praha, kde na nás čekal konzulátní úředník a pohovor mohl začít. Vše proběhlo a my se vraceli domů čekat na vyjádření, zda nám tedy vízum do USA schválí. Schválili a my se tak mohli vydat vstříc osudu.

A tak Vám teď, přátelé, říkám – ten shon a chaos stál za to. Vízum do USA se prostě vyplatí. Tak seberte odvahu a ukažte úředníkům, že vás papírování nemůže odradit.

Naši partneři nabízí i vízum do USAwww.usa-esta-letenky.cz

Vízum do Číny

Pro vyřízení víza do Číny budete potřebovat cestovní pas s platností alespoň 6 měsíců po návratu z Číny a 2 volnými stránkami pro vízum, dále fotokopii pasu, vyplněnou „Žádost o vízum do Čínské lidové republiky“, kterou opatříte pasovou fotografií, a v neposlední řadě kopii zakoupené či rezervované zpáteční letenky.

Pokud budete žádat o vízum do Číny jako turista, musíte doložit detailní popis cesty po Číně, a to podle časového sledu, místa a památek, které navíc doplníte o informace ohledně ubytování. Jestliže se chystáte do Číny jako turista – student, je potřeba doplnit výše uvedené dokumenty o výpis z Vašeho bankovního účtu, který deklaruje dostatek finančních prostředků, a potvrzení o studiu. Pokud žádáte o vízum do Číny jako zaměstnanec, musíte si nachystat potvrzení o zaměstnání a souhlas zaměstnavatele s čerpáním dovolené.

 

Také vyřízení žádosti o vízum do Číny za účelem obchodních cest není o nic méně byrokratické. Pro získání obchodního víza je zapotřebí pozvání od zvací společnosti nebo oficiální pozvání tzv. „Invitation Letter of Duly Authorized Unit“. Dále je třeba při vyřizování žádosti o vízum do Číny počítat s tím, že si konzulární pracovník může vyžádat ještě další dokumenty.

 

Vyřízení víza do Číny trvá obvykle týden, avšak je dobré začít s jeho vyřizováním již měsíc před odjezdem. Vízum je platné max. 90 dnů od jeho data vystavení, přičemž jeho délku platnosti určuje samotná ambasáda Čínské lidové republiky, která sídlí v Praze a kde si vízum musíte osobně vyzvednout.

Pokud se Vám nechce podstupovat toto zdlouhavé administrativní tažení, můžete využít služeb specializované společnosti, která se Vám o vyřízení víza do Číny postará. Navíc Vám zajistí cestovní pojištění a pozvání, postará se o rezervaci ubytování a nabídne Vám levné letenky do Číny.

 

Naši partneři nabízí vízum do Číny: www.cina-vizum-letenky.cz

Nejnovější komentáře