Již od 2 140 Kč

Turistické vízum

Již od 2 830 Kč

Služební vízum

Již od 4 777 Kč

Levné letenky

Již od 1 200 Kč

Ubytování, hotely

Vízum do Ruska

 

 

Víza do Ruska i ostatní doprovázející služby, už realizujeme řadu let a proto máme hodně zkušeností, služby proto poskytujeme profesionálně a velmi výhodně. Na našich stránkách navíc najdete aplikace, jako je kalkulačka na výpočet cen našich služeb nebo on-line objednávkové formuláře, což Vám pomůže v rychlejší orientaci, vyšší efektivitě při výběru požadovaných služeb a naší společné přípravě podkladů. Vízum do Ruska si tak můžete jednoduše nadefinovat. Neváhejte nás kontaktovat i telefonicky v případě, že budete cokoliv potřebovat vysvětlit.

Víza do Ruska – postup při vyřizování

  • Víza do Ruska se vybírají podle vlastních potřeb, ale taky na základě objektivních možností. Je tedy nutné se rozhodnout pro druh pozvání, protože parametry víza jsou založeny právě na parametrech pozvání. Druh pozvání by tedy měl odpovídat Vašim potřebám: délce pobytu, četnosti vstupů atp. více viz: DRUHY VÍZ. Dále je třeba vybrat druh konzulárního poplatku: STANDARD nebo EXPRESS.

Upozornění! Vízum do Ruska se připravuje na základě pozvání a rychlost vyřízení závisí právě na druhu zvoleného pozvání.

Pokud má klient vlastní pozvání, negarantujeme uvedenou dobu vyřízení víza v objednávce. Pozvání od Ruských partnerů se liší od pozvání od federálních úřadů v Rusku a jejich prověřování probíhá delším procesem. Většinou vyřízení víza trvá 15 dní, při multivstupu.

 

  • Poté si u nás můžete  spočítat cenu služeb, konkrétně těch, které potřebujete (kompletní sevis, jenom pozvání, jenom pojištění, jenom zprostředkování atd.): KALKULAČKA CEN
  • Následně je nutné připravit podklady pro vízum do Ruska, které se předávají na Ruském vízovém centru: PODKLADY PRO VÍZUM DO RUSKA
  • Vybrané služby si můžete objednat on-line v přehledných formulářích vždy podle četnosti návštěv a délky pobytu:

Ruske vizum na krátký pobyt - turistické vízum i na kratší služební – obchodní cesty
Ruske vizum na delší nebo četné pobyty – to se hodí pro dlohodobou návštěvu Ruska nebo opakované vstupy.
CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ zde je možné objednat i zvlášť

  • Ve formulářích zvolíte také způsob platby, předání podkladů a vyzvednutí pasu s vízem (nebo jen pozvání, pojištění).
  • Objednávku Vám potvrdíme a poté můžete už jen čekat na Vámi zadanou službu.

Turistická víza do Ruska

Pokud se chystáte na cestu do Ruska s pobytem kratším než jeden měsíc, a cílem cesty je turistika, soukromá návšteva atp., je pro Vás nutné na hranicích s Ruskem (případně na letišti v místě odletu z ČR) předložit tzv. turistické vízum. Turistická víza do Ruska se často upřednostňují i čeští podnikatelé, kteří sice jedou do Ruska obchodně ale ne často, a jejich cíl cesty je často i méně formální schůzka s obchodními partnery.

Služební vízum do Ruska

Jestli je účel Vaší cesty ryze obchodní a navštěvujete-li Rusko častěji, je pro Vás výhodnější vyřídit si tzv. služební vízum do Ruska s více vstupy tzv. multi a případně i s delším pobytem. Tyto  víza předkládáte jak při kontrole na letišti odletu, tak i při vstupu do země (imigrační kontrole).

Pracovní vízum do Ruska

Pracovní vízum je trochu složitější proces. Proto pro jeho získání je nutná delší doba na získání pozvání a tím i pracovního povolení v Rusku. Jakmile máte pracovní pozvání je potřeba k žádosti o vízum, mimo standardní podklady, předložit také test HIV. Test HIV nesmí být starší než 6 měsíců.

Pozvání

Pro udělení víza do Ruska je nutné nechat si od zvoucí strany nebo firmy nabízející vízovou podporu vytvořit pozvání nebo turistický voucher. Je to zpravidla také nejnáročnější část procesu pořizování víza. Nabízíme dodání pozvání jak pro turistická, tak služební víza.

Dokumenty a podklady

Pro udělení víza je nutné na konzulátu Ruska předložit následující dokumenty a podklady:

  • Cestovní pas, který musí být platný nejméně 6 měsíců po plánované době návratu z Ruska. A musí mít minimálně 2 volné strany – pro turistické vízum, 3 strany – pro služební vízum.
  • Kopie pasu (strany s údaji o žadateli)
  • Vyplněný formulář na adrese: visa.kdmid.ru: Vyplňte jej pečlivě a doplňte všechna požadovaná data. Neúplná a nebo špatně vyplněná data mohou mít za následek prodloužení celého procesu a nebo zamítnutí udělení víza.
  • Pozvání - turistické, služební , pracovní, návštěvní a pod. Pokud pozvání nemáte, jsme schopni turistické pozvání – voucher a nebo  služební pozvání zajistit.
  • Potvrzení o cestovním pojištění v zahraničí (musí být uvedeno jméno, platnost pojištění a pro jaké území pojištění platí), případně je možné získat pojištění u nás. Musí platit po celou dobu platnosti víza.
  • Standartní fotografie na dokumenty, formát 3×4 cm. V případě, že nevyplňujete anketu on-line, dodejte 2x fotografii.

 

Doba vyřízení

Celková doba dodání víza do Ruska závisí na době procesu přípravy pozvání  a na délce zpracovávání víz konzulárním úřadem. Příprava pozvání může trvat zpravidla od 0 do 30 dnů v závislosti na druhu pozvání (pro jaký typ víza je pozvání určeno), na režimu – běžná doba, express, atp. výrazně záleží také na dodavateli pozvání. Oficiálně deklarovaná doba zpracovávání víza na ruském vízovém centru je 7 prac. dnů- běžná doba (cena 1 690 Kč) a 4 pracovní dny – express (cena 2 680 Kč).

Víza – dítě

Vízum do Ruska pro děti se řídí těmito zásadami:

Děti do 6 let (občané ČR) neplatí poplatek konzulátu za vyřízení víza do Ruska, pokud se jedná o turistické vízum. Turistický voucher nebo pozvání potřebují děti vždy.

 

Registrace v Rusku

Po příjezdu na území Ruské federace nezapomeňte na registraci. Ruské úřady – imigrační policie Vás upozorní už na hranici. Registrace je povinná služba hotelů a jiných ubytovacích zařízení, pokud jste ale ubytováni v soukromí, je nutné mít potvrzení od majitele bytu, domu (případně družstva) a potvrzení příslušném imigračním úřadu.

V případě nejasností nás neváhejte kontaktovat: Kontakt ruská víza

Vízum do Ruska

15.3.2013

Konzulární úřad může udělit vízum do Ruska pouze žadatelům, kteří mají všechny podklady v pořádku. Věnujte tedy pozornost správně vyplněným žádostem. Naši pracovníci jsou připraveni vám pomoci. Dále je nutné při žádosti o vízum do Ruska předložit cestovní pas, jehož platnost je o půl roku delší než platnost víza. Tuto skutečnost nesmíte opomenout. Vyhnete se tak tomu, že vám vízum do Ruska nebude uděleno.