Vízum do Ruska

S čím Vám můžeme pomoci:

  1. Nemáte-li pozvání, můžete jej objednat zde za 550Kč.
  2. Podáme za Vás žádost o vízum do Ruska a zajistíme i pozvání. Objednejte: (vízum 2 – 30dnů), (vízum na delší pobyt).
  3. Máte své pozvání a nemáte prostor podat žádost o vízum? Objednejte: (vízum 2 – 30dnů)(vízum na delší pobyt).

Dokumenty a podklady k zajištění víza do Ruska

Pro udělení víza je nutné na konzulátu Ruské federace předložit následující dokumenty a podklady:

  • Cestovní pas, který musí být platný nejméně 6 měsíců po plánované době návratu z Ruska a musí mít minimálně 2 volné strany – pro turistické vízum, 3 volné strany – pro služební vízum.
  • Kopie pasu (strana s údaji o žadateli).
  • Vyplněný formulář na adrese: visa.kdmid.ruVyplňte jej pečlivě a doplňte všechna požadovaná data. Neúplná nebo špatně vyplněná data mohou mít za následek prodloužení celého procesu anebo zamítnutí udělení víza. Pokud objednáváte pozvání od nás, dostanete informace o zvoucí organizaci od našich pracovníků.
  • Pozvání – turistické, služební, pracovní, návštěvní soukromé, studijní atd. Pokud pozvání nemáte, jsme schopni turistické pozvání – voucher nebo služební pozvání pro vás zajistit.
  • Potvrzení o cestovním pojištění v zahraničí (musí být uvedeno jméno, platnost pojištění a pro jaké území pojištění platí), případně je možné získat pojištění u nás. Musí platit po celou dobu platnosti víza.
  • Standardní barevná dokladová fotografie na dokumenty, formát 3,5 x 4,5 cm. Fotografie musí být na bílém pozadí a neměla by být starší 6 měsíců.

V případě nejasností/upřesnění, nás neváhejte kontaktovat: Kontakt ruská víza. Naše on-line objednávka je univerzální pro všechny jednotlivé služby, ale vždy pouze pro jednu osobu. Pokud cestujete ve skupině více lidí, nabízíme množstevní slevy!

Víza do Ruska i ostatní doprovázející služby realizujeme již řadu let, a proto máme hodně zkušeností. Na našich stránkách navíc najdete aplikace, jako je kalkulačka na výpočet cen našich služeb nebo on-line objednávkový formulář, což vám pomůže k rychlejší orientaci, vyšší efektivitě při výběru požadovaných služeb a naší společné přípravě podkladů. Vízum do Ruska si tak můžete během chvilky objednat. Neváhejte nás kontaktovat i telefonicky v případě, že budete cokoliv potřebovat vysvětlit.

Víza do Ruska – postup při vyřizování

Víza do Ruska se vybírají podle vlastních potřeb klienta, ale taky na základě objektivních možností. Je tedy nutné se rozhodnout pro druh pozvání, protože druh víza je založen právě na parametrech pozvání. Druh pozvání by tedy měl odpovídat vašim potřebám: délce pobytu, četnosti vstupů, účelu návštěvy RF. Více viz: DRUHY VÍZ. Dále je třeba vybrat druh konzulárního poplatku: STANDARD nebo EXPRESS.

Upozornění! Vízum do Ruska se připravuje na základě pozvání a rychlost vyřízení celého víza závisí právě na druhu zvoleného pozvání.

  • Můžete si u nás spočítat cenu služeb, konkrétně těch, které potřebujete (kompletní servis/jenom pozvání/jenom pojištění/jenom zprostředkování atd.): KALKULAČKA CEN
  • Následně je nutné připravit podklady pro vízum do Ruska, které nám předáte: PODKLADY PRO VÍZUM DO RUSKA
  • Vybrané služby můžete objednat v on-line objednávce na našem webu. Nejběžnější typy:
  • Ruské vízum na krátký pobyt – turistické vízum i na kratší služební – obchodní cesty. Ruské vízum na delší nebo četné pobyty – to se hodí pro dlouhodobou návštěvu Ruska nebo opakované vstupy do RF. CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ, to je možné objednat i samostatně.
  • Ve formulářích zvolíte také způsob platby, předání podkladů a vyzvednutí pasu s vízem (nebo jen pozvání/pojištění).
  • Objednávku vám potvrdíme a tím začíná proces zajištění víza pro vás.

Turistické vízum do Ruska

Pokud se chystáte na cestu do Ruska s pobytem kratším než jeden měsíc a cílem cesty je turistika, soukromá návštěva, obchodní cesta, atp., je pro vás nutné na hranicích s Ruskem (případně na letišti v místě odletu z ČR) předložit tzv. turistické vízum. Turistická víza do Ruska se často upřednostňují. I čeští podnikatelé, kteří sice jedou do Ruska obchodně, ale ne často, a jejich cílem cesty je formální schůzka s obchodními partnery, využívají tuto variantu.

Služební vízum do Ruska

Jestli je účel vaší cesty ryze obchodní a navštěvujete-li Rusko častěji, je pro vás výhodnější vyřídit si tzv. služební vízum do Ruska s více vstupy, tzv. multi vízum a případně i s delším pobytem. Tato víza předkládáte, jak při kontrole na letišti při odletu, tak i při vstupu do země (imigrační kontrola).

Pracovní vízum do Ruska

Pracovní vízum je trochu složitější proces. Pro jeho získání je nutná delší doba na získání pozvání a tím i pracovního povolení v Rusku. Jakmile máte pracovní pozvání je potřeba k žádosti o vízum, mimo standardní podklady, předložit také test HIV. Tento test nesmí být starší než 6 měsíců.

Pozvání

Pro udělení víza do Ruska je nutné nechat si od zvoucí strany nebo firmy vytvořit pozvání nebo turistický voucher. Je to zpravidla také nejnáročnější část procesu pořizování víza. Nabízíme dodání pozvání, jak pro turistická, tak služební víza.

Doba vyřízení a cena

Celková doba dodání víza do Ruska závisí na době procesu přípravy pozvání a na délce zpracovávání víz konzulárním úřadem. Příprava pozvání může trvat zpravidla od 1 do 30 dnů v závislosti na druhu pozvání (pro jaký typ víza je pozvání určeno), dále závisí na režimu udělování víza do Ruska – běžná doba/express. Výrazně záleží také na dodavateli pozvání. Oficiálně deklarovaná doba zpracovávání víza na ruském vízovém centru je 7 prac. dnů – běžná doba (cena 1 720 Kč) a 4 pracovní dny – express (cena 2 730 Kč).

Podívejte se také na aktuální ceník víz do Ruska, kde naleznete přehled cen za jednotlivé druhy víz podle počtu vstupů do země a rychlosti vyřízení.

Vízum do Ruska pro děti

Vízum do Ruska pro děti se řídí těmito zásadami: Děti do 6 let (občané ČR) platí za vyřízení víza stejný poplatek jako dospělí – Standard (cena 1 720 Kč), Express (cena 2 730 Kč). Turistický voucher nebo pozvání potřebují děti vždy.

Registrace v Rusku

Po příjezdu na území Ruské federace nezapomeňte na registraci. Ruské úřady – imigrační policie vás upozorní už na hranici. Registrace je povinná služba hotelů a jiných ubytovacích zařízení, pokud jste ale ubytováni v soukromí, je nutné mít potvrzení od majitele bytu/domu (případně družstva).

Vízum do Ruska

15.3.2013 Konzulární úřad může udělit vízum do Ruska pouze žadatelům, kteří mají všechny podklady v pořádku. Věnujte tedy pozornost správně vyplněným žádostem. Naši pracovníci jsou připraveni vám pomoci. Dále je nutné při žádosti o vízum do Ruska předložit cestovní pas, jehož platnost je o půl roku delší než platnost víza. Tuto skutečnost nesmíte opomenout. Vyhnete se tak tomu, že vám vízum do Ruska nebude uděleno. Upozorňujeme, že na tzv. rychlopas není možné vízum získat.